Цитат(и)

Скупљено са разних страна и извора


..
Шта ли раде на оном свету? Јесу ли сасвим мртви?

Из писма Светиславу Петровићу, коме се Исидора Секулић захваљује на његовој новој књизи Три љубави живота ( Гете, гђа Рекамије, Алфред  де мисе), коју је објавио  Геца  Кон: 
    Врло сам закаснила да кажем хвала на подареној књизи. Не замерите, врло сам, траљаво са здрављем, сем свега другог.  Прочитала сам бескрајне љубави и љубавне јаде и илузије. Лепо сте то казали, и документи су то људских живота и заблуда, али, замислих се над љубавницима оба пола:  које мамутске енергије! Гете с једне, баба и Жортика с друге стране, могла би придржавати џиновски совјетски Дњепрострој! Шта ли раде на оном свету? Јесу ли сасвим мртви?
     Исидора је поставила  једно необично питање, покушајте сами да одговорите на њега за себе. А можете и за нас,  на 4 стране  А4 формата, са уобичајеним новинарским проредом. Најлуциднија, или најубедљивије  покушаје, наградићемо књигама из продукције "Заветина". Ова врста позива важи током ове и следеће 2017. године. На овај конкурс се могу јавити и бивши чланови "Групе Зз". Иначе и даље важи ограничење  да се у "Сазвежђу" може публиковати само по позиву, или преко конкурса. Адресу, на коју примамо радове,  налази се у дну ове локације. Пожељно је да прилози  буду у Word документу. 
..ЛеЗ 0006731 "...Прочитала сам  свега три песме...Кад прочитам све, можда ћу Вам писати, можда и не; јавно казати мишљење о Вашој поезији нећу, јер не могу од бруталности овога града и његова књижевног и новинарског језика" - Исидора Секулић - Марку Ристићу, 23. новембра 1925. године, који јој је послао своју прву књигу стихова "Од среће и од сна"...


ЛеЗ 0006688  

Нема коментара:

Постави коментар

Популарне странице Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ

ATLANTIDA

Преглед Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ (WordPress - 1)

Власт

ВЛАСТ

Уцрвани, дубоко.

Уз штит дебеле коже.

Истећи може око,

а гле - суза не може.

Владимир Јагличић: СТУБ, Орашац, 2013, стр. 25

БЕЛАТУКАДРУЗ (алиас М. Лукић)