Одломак из писма Исидоре Секулић

Сетим вас се кроз скоро све мисли о животу и смрти. Ових дана претурало ми се по глави да: изгубити игру живота, или у њој велику карту - мора доћи за сваког ко уопште куша борбу духа и рада; и да је и боље да дође него да не дође; да управо мора доћи, ако човек има пред собом задатак мало тежи, иоле моралан и спиритуалан. Од среће почиње дегенерација. Моћ, љубав, задовољство, новац, власт, то је само даља похота и охолост, тврђи зид између нас и оних простора у којима треба постојати ако онима што за нама долазе мислимо да нешто оставимо, ма у ком облику. У музеје стижу, и чувају се, само препукнуте и здрускане ствари. Кад је мој отац најзад увидео да му нема и нема личне среће, постао је прави отац и мушкарац. Од народа, мислим да су Французи најспособнији да примају горчине и ударце и да при том, што рекао Ракић, «знају зашто» их трпе, и зато је то, Французи, народ мушкараца.... (Из једног од најдужих писама које је неком послала - Милану Гролу, крајем јула 1931.) ЛеЗ 0006662

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

четвртак, 16. јануар 2014.

Николић 29. jануара расписуjе парламентарне изборе?


Tomislav Nikolic Николић 29. jануара расписуjе парламентарне изборе?Tо jе последњи дан када они мораjу бити расписани да би се одржали истовремено када и београдски – 16. марта, наводи лист и додаjе да му jе ту информациjу потврдило више извора из владаjуће коалициjе.
„Вечерње новости“ пишу да ће врх СНС обелоданити став о ванредном изласку на биралишта након међувладине конференциjе са EУ, jер лидер СНС Aлекандар Вучић не жели да „саплете“ испуњавање главног стратешког циља.
Због тога, каква год да буде коначна одлука врха СНС о изборима, она ће бити озваничена тек средином следеће недеље, непосредно пре изборне скупштине СНС 25. jануара.
Уколико се одлуче за превремено отварање биралишта у целоj Републици, парламентарни избори би се одржали истовремено са београдским – 16. марта.
Извор: ТанјугНиколић 29. jануара расписуjе парламентарне изборе? - Правда

Нема коментара:

Постави коментар

Популарне странице Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ

ATLANTIDA

Преглед Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ (WordPress - 1)

Власт

ВЛАСТ

Уцрвани, дубоко.

Уз штит дебеле коже.

Истећи може око,

а гле - суза не може.

Владимир Јагличић: СТУБ, Орашац, 2013, стр. 25